התנועה למען איכות השלטון פנתה היום לשר הביטחון ולמבקר המדינה בדרישה לבדוק קבלת הפנסיה של חה"כ נחמן שי ממשרד הביטחון על אף העובדה ששירת בפועל רק כשלוש שנים.

התנועה למען איכות השלטון פנתה היום לשר הביטחון ולמבקר המדינה בדרישה לבדוק קבלת הפנסיה של חה"כ נחמן שי ממשרד הביטחון על אף העובדה ששירת בפועל רק כשלוש שנים.
התנועה דרשה כי תיערך בדיקה האם ישנם קצינים נוספים שזכו להטבות דומות, מהו היקף התופעה ומי הם האחראים לדברים. כן, ביקשה התנועה כי יקבעו נהלים ברורים בנושא, אשר ימנעו הישנות המקרה.
על פי פרסומים בכלי התקשורת עולה כי על אף עובדה כי חה"כ נחמן שי שירת כדובר צה"ל רק שלוש שנים, הוא זכה לקבל פנסיה לכל חייו וזאת לאחר שנמצא לו, וככל הנראה לקצינים נוספים (כך על פי הפרסומים) פיתרון "יצירתי"- לתקופת שירותו התווספה תקופה של חופשה ללא תשלום, שהיא כמעט כפולה מתקופת שירותו בפועל. כך זכה חה"כ שי כביכול בהטבה מפליגה, שכל עובד במשק הישראלי יכול רק לחלום עליה- פנסיה לכל החיים לאחר שלוש שנות עבודה בלבד.
התנועה לאיכות השלטון סבורה כי גם אם הדברים נעשו כביכול במסגרת החוק, כעולה מתגובת דובר צה"ל בתקשורת, הרי שהם בלתי ראויים בכל קנה מידה.
ככל שהדברים, כפי שפורסמו בכלי התקשורת, אכן מדוייקים יש בהם טעם לפגם בייחוד בעת זו, בה חווה המשק הישראלי משבר רחב (נזכיר בהקשר זה את הפרסומים בעת האחרונה אודות ניסיונות משרד הביטחון וצה"ל להביא להתייעלות וצמצומים, בין היתר בעזרת חב' מקינזי).הדברים מהווים, לא רק פגיעה בקופה הציבורית, אלא פגיעה בתחושת הצדק הבסיסית של כל אזרח, חייל ואיש צבא קבע, שאינם זוכים להטבות כה מפליגות לאחר שלוש שנות עבודה, תהא מוצלחת ככל שתהא.
התנועה למען איכות השלטון ביקשה משר הביטחון וממבקר המדינה לבדוק הנושא לפניי ולפנים, בין היתר האם ישנם קצינים נוספים שזכו להטבות דומות, מהו היקף התופעה ומי הם האחראים לדברים. כן, נבקש כי יקבעו נהלים ברורים בנושא, אשר ימנעו הישנות המקרה.