התנועה לאיכות השלטון פנתה למבקר המדינה לבדוק את הפרסום בדבר החלטת המדינה להשיב לידיה את מבנה הכנסת הישן והפיכתו למוזיאון
על פי הפרסומים המבנה נמכר ליזם לפני עשור במחיר 10 מליון שקלים והיום מוערך
הנכס ב 43 מליון שקלים
במכתבה למבקר המדינה מציינת התנועה כי בכלי התקשורת הופיעו ביום שישי האחרון פרסומים בעניין מבנה הכנסת הישן – בית פרומין והחלטתה של המדינה להשיב את המבנה הישן לבעלותה לצורך הפיכתו למוזיאון. בפרסומים נטען, כי המבנה הישן נמכר לפני כעשור ליזם אילן רג'ואן במחיר של 10 מיליון שקלים, וכי מאז שכרה המדינה את המבנה הישן מן היזם לשימושים שונים בעלות של כ 1.5 -2 מיליוני שקלים בשנה. כמו כן נטען, כי לאחר אישור חוק בכנסת שעניינו הסבת המבנה הישן למוזיאון והצורך להפקיעו מידי היזם, העריך השמאי הממשלתי את שווי המבנה הישן בכ 43 מיליון שקלים.
ככל שהפרסומים נכונים, הרי שעולה כי היזם יזכה להכנסות מצטברות של כ 58-63 מיליוני שקלים (!) (בשקלול דמי השכירות המצוינים לעיל ובצירוף הפיצוי בגובה הערכת המבנה הישן על ידי השמאי הממשלתי) בתקופה של כעשור בלבד, וזאת תוך השקעה של כ-10 מיליון שקלים בלבד.התנועה קוראת למבקר המדינה לבדוק האם יש אמת מאחורי הפרסומים ובפרט את החשש לכאורה, כי המדינה התרשלה בהגנה על האינטרס הציבורי, כך שהיזם זכה ל"רווח קל" על גבם של משלמי המסים, תוך שהגורמים המוסמכים, לכאורה, הפקירו את הקופה הציבורית. כמו כן התנועה מבקשת לבדוק כיצד יתכן שבתקופה של כעשר שנים "עלה לפתע" ערכו של המבנה הישן ביותר מפי 4 ממחיר מכירתו ע"י המדינה ליזם. בהמשך לכך או לחלופין, התנועה קוראת לאדוני לבדוק האם כלל נערכה הערכת שווי ראויה ע"י המדינה למבנה הישן טרם מכירתו ליזם לפני כעשור, ובנוסף לבדוק מדוע המדינה מכרה מבנה בעל ערך היסטורי שכזה לגורם פרטי, קל וחומר באם תכננה המדינה ממילא להופכו למוזיאון.