שולה פוקס , יומנה של מתמחה- מחשבות יום לפני פסק הדין במשפטו של משה קצב

שולה פוקס , יומנה של מתמחה- מחשבות יום לפני פסק הדין במשפטו של משה קצב
אתם זוכרים איפה הייתם לפני חמש שנים? מה אתם הספקתם לעשות בחמש שנים?
אני הספקתי לסיים שירות לאומי, לטוס לחו"ל "לטיול שאחרי", לעבוד, ללמוד לתואר ראשון ועוד שלל פעילויות.
לאחר חמש שנים כמעט, ביום חמישי, יפתחו דלתות בית המשפט המחוזי בתל אביב ותתקבל הכרעת הדין בעניין הנשיא לשעבר משה קצב המואשם בביצוע עבירות מין בעובדות לשכתו דאז.
חמש שנים זה הרבה זמן. יותר ממספיק זמן כדי לערוך תהליכי חקירה, להגיש כתבי אישום, להגיש הסדרי טיעון, לבטל הסדר טיעון מצד המואשם וכן להכריע בעניין.
שולה פוקס, סטודנטית לסוציולוגיה ותקשורת באוניברסיטה העברית, מתמחה במחלקת ארגון וחברים בתנועה – מוזמנים לקרוא עוד מרשמיה בבלוג בדה מרקר קפה 'מיומנה של מתמחה'
http://cafe.themarker.com/user/409067/

גם כאן התנועה לא נשארה אדישה והגישה בקשה ב-2008 ליועץ המשפטי לממשלה יחד עם שדולת הנשים ועמותת "קולך" בקשה להמתין עם הגשת הסדר הטיעון שנדון בזמנו וזאת על מנת שיוכלו להגיש בקשה לדיון נוסף בבג"צ בעניין קצב. לאחר מכן, התנועה עתרה לבג"ץ שיורה ליועץ המשפטי לממשלה להגיש ללא דיחוי נוסף את כתב האישום נגד משה קצב על פי האישומים החמורים הכלולים בטיוטת כתב האישום אשר הייתה כוונה להגישו טרם עסקת הטיעון וזאת לאחר שקצב חזר בו וביטל את הודאתו בעניין הסדר הטיעון.
טרם הוכרעה דינו של קצב, אך אני בתור אישה חשה אמפתיה כלפי עובדות הלשכה וכלפי כל אישה באשר היא אשר עברה תקיפה מינית. חמש שנים להתעסק עם כל הסיפור, יום יום ולהתמודד עם כלי התקשורת, עם לחשושים מסביב ועם מה שהיה או לא היה, אינו יכול להיות דבר פשוט. זה המילה שלהן נגד המילה שלו.
אומנם לא מדובר בשחיתות קלאסית כפי שאנו מכירים אותה אבל אפשר לומר כי זוהי שחיתות מוסרית, פיזית ונפשית. לא מדובר בגניבה או בשוחד אלא מדובר בגניבה של כבוד האדם והאינטימיות של גופו הפרטי, לדעתי אחד מהמעשים הנתעבים ביותר.
בין אם יזוכה ובין אם יורשע, נדמה כי דעת הקהל ותקשורת כבר הכריעו. התקשורת חגגה על תגובותיו ואלו צריכים להעלות שאלות באם יזוכה, האם באמת, כבודו, יוכל לאחר מכן להמשיך להיות דמות ציבורית?
כך או כך, הפרשה משאירה טעם רע בפה ולדעתי האישית מעלה גם ביקורת כלפי הסחבת המשפטית.
עד כה, עברו 993 יום מאז הודיע קצב כי הוא מבטל את עסקת הטיעון: עלות לשכתו של קצב לשנה 1,800,00 שקלים (על פי תקציב המדינה)עלות הלשכה ליום 4,931.5 שקלים עד היום עלתה לשכתו (מבלי לחשב את הפנסיה לה הוא זכאי)- 4,901,479 שקלים.