יומנה של מתמחה- אבירי איכות השלטון-שולה פוקס
החודש הסתיים שלב הגשת המועמדויות על ידי הציבור הרחב לתואר "אבירי איכות השלטון" לשנה הנוכחית ועם סיום ההרשמה הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבכם לנושא של "יום איכות השלטון" ואביריו בשנים שעברו.
התנועה לאיכות השלטון, כפי שכבר נוכחתם לגלות בפוסטים שעברו, עוסקת בחשיפת השחיתויות בשלטון ובגופים הציבוריים, הבאתם למוקד סדר היום הציבורי ופועלת למגר תופעות אלו במערכת הציבורית, אולם זה לא כל מה שהתנועה עוסקת בו והתנועה מעניקה גם 'מילה טובה' לאנשים ולארגונים התורמים ליצירת הנורמות השלטוניות והחברתיות התקינות.
מדי שנה, החל מ- 1995 חוגגת התנועה את "יום איכות השלטון" במסגרתו מוענקים "אותות אבירי איכות השלטון" לאישים מהמגזר הציבורי, הנבחרים בידי ועדה ציבורית בראשות שופט, על תרומתם לקידום נושא איכות השלטון בישראל.
ההוקרה של אישים אלו היא חיונית – מדובר באנשים שעוד לא התייאשו מהליקויים שנהפכו לנורמות ואדישות היא לא חלק מהלקסיקון שלהם. אנשים אלו מהווים מופת עבור כולנו למינהל ציבורי תקין ולביצורה של הדמוקרטיה בישראל.
האותות שמעניקה התנועה אינם נוגעים רק לתחום הצר של "חשיפת שחיתויות" ומתרחבים לתחומים רחבים יותר במאמץ לקידומה של חברה תקינה, בעלת ערכים וכך גם להיווצרות שלטון תקין כמו בתחום התקשורת, הרשות המבצעת, הרשות המחוקקת, הרשות השופטת, הרשות המבקרת, חינוך ותרבות, חושפי שחיתויות ועוד.
גם האישים המקבלים את אותות אבירי איכות השלטון הם שונים ומגוונים ומייצגים מגוון רחב של דעות והשקפות בפעולותיהם וביניהם, עו"ד מני מזוז, השופט אהרון ברק, מיקי רוזנטל, אלוף (מיל.) ישראל טל ועוד רבים וטובים.
עפ"י ההגדרה, אביר הוא לוחם רכוב על סוס ולבוש שריון. בימי הביניים היו האבירים לב הכוח הצבאי באירופה, ויש הרואים בהם מעמד בפני עצמם. לאחר ירידת חשיבותם הצבאית של האבירים, הפך אביר לתואר של כבוד, שמלכים וממשלות יכולים להעניק אותו למי שתרמו להם או לציבור תרומה מיוחדת. יש המייחסים לאבירים תכונות חברתיות ומוסריות מסוימות, שהיום אנו קוראים להן תכונות "אביריות".
ולכן, לפי דעתי, אישיים אלו שפעולתם ראויה לשבח ולעיתים תוך כדי סיכון עמדותיהם הבחירות, הכל למען ניקיון הכפיים, הם בהחלט אבירים וראויים להוקרה.