חמישה משרי ממשלת ישראל התפטרו היום- כך דיווח אתר ה"פייסבוק" של התנועה ב.. 1 לאפריל..

חמישה משרי ממשלת ישראל התפטרו היום- כך דיווח אתר ה"פייסבוק" של התנועה ב.. 1 לאפריל..
האחד באפריל, 2011… אבל בהחלט יש לנו כוח כאזרחים ליצור אווירה המחייבת נושאי משרות להתנהל לפי נורמות שלטון תקינות ולתת דין וחשבון לציבור הבוחרים – הצטרפו לאלפי החברים בתנועה וקחו חלק פעיל במאבק לשיפורה של איכות השלטון בישראל , מוזמנים להצטרף לאלפי החברים בתנועה ולאפשר לנו להכפיל את המאמץ האזרחי והמשפטי ולהוביל פה לשינוי של ממש –
ניתן להצטרף באמצעות אתר התנועה www.mqg.org.il

השר לעניינים אסטרטגיים, משה יעלון, שר ההסברה והתפוצות, יולי אדלשטיין והשרים ללא תיק בני בגין, משולם נהרי ויוסי פלד הודיעו היום, ה 01/04/2011, על התפטרות מיידית מהממשלה.
בצעד מפתיע ויוצא דופן בציבוריות הישראלית הם הוציאו הודעה משותפת : "החלטנו לקחת צעד זה בשם טובת הציבור וגילוי מנהיגות אמיתית".
שר ההסברה והתפוצות היוצא הדגיש כי אין כל הצדקה עניינית לקיום ממשלה בסדר גודל כזה, "אין בכהונתנו כדי להביא תרומה משמעותית לציבור הבוחרים ולכך יש להוסיף את העלות הגבוהה ביותר ובזבוז כספי ציבור למימון לשכות, צוות עוזרים וכל הכרוך בכך, במקום שיופנו התקציבים למילוי הבטחותינו להיטיב עם ציבור הבוחרים"
השר לשעבר נהרי מסיעת ש"ס, ציין בדבריו כי מנגנוני השלטון הינם כלי בידי הממשלה לשרת את האזרחים. הם אינם אמורים להיות בני ערובה בידי הנבחרים שמוענקים ללא צורך אמיתי במסגרת הליכים קואליציונים.
הכניעה ללחצים כאלה ואחרים, ובמיוחד כשזה נעשה בניגוד לטעמים ענייניים ומקצועיים, הינה בלתי ראויה ואינה יכולה להיחשב כמקדמת את טובת המדינה. משמעות הממשלה הרחבה הולך מתנפח ותופח כל עת משבר קואליציוני. אין כל הצדקה עניינית לקיום ממשלה בסדר גודל שכזה.
השר לשעבר בגין הדגיש כי ממשלה כזו מתקשה להנהיג ולקבל החלטות ובד בבד גם פוגעת פגיעה קשה ברשות המחוקקת. כאשר כשליש מחברי הכנסת הינם חברי ממשלה הרי שהכנסת מרוקנת מפעילות פרלמנטרית. הוועדות ומליאת הכנסת נותרים בתפקוד חלקי ויכולתם למלא את ייעודם מוגבלת ביותר.
משה יעלון, השר היוצא לעניינים אסטרטגיים הוסיף וציין כי וועדת גבאי, אשר בחנה את סוגיית מספר השרים ומשרדי הממשלה הנדרשים המליצה על צמצום מספר המשרדים ל- 15, ובשלב מאוחר יותר אף ל- 14. וועדה מקצועית זו גיבשה את מסקנותיה לאחר בחינה מעמיקה, לאור שיקולים ענייניים שבמרכזם יעילות השלטון, הצורך בחיסכון במשאבים והחובה להימנע ממנגנונים מיותרים.

ירושלים, 01/04/2011