בעקבות ההחלטה על ייצוא הגז: אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון בדרך לבג"צ

בעקבות ההחלטה על ייצוא הגז: אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון בדרך לבג"צ

בהמשך למכתב מיצוי הליכים שנשלח בשבוע שעבר לרה"מ, שר האוצר ושר האנרגיה והמים נערכים ב'אדם טבע ודין' ובתנועה לאיכות השלטון לעתור לבג"צ, זאת מאחר שהמצב המשפטי בישראל מחייב כי כל החלטה בנוגע לעתודות הגז של מדינת ישראל תתקבל בכנסת ולא בממשלה
'אדם טבע ודין' והתנועה לאיכות השלטון נערכים להגיש בימים הקרובים עתירה לבג"צ, זאת בעקבות החלטת הממשלה לאשר את ייצוא הגז. כזכור, בשבוע שעבר שלחו הארגונים מכתב מיצוי הליכים לרה"מ, על מנת להבטיח כי ההחלטה בדבר יצוא הגז תתקבל בכנסת. במכתב מציינים הארגונים כי כל החלטה בנוגע לייצוא גז הינה החלטה בעלת השלכות הרות גורל ומרחיקות לכת על מדינת ישראל ועל כן, יש לקבלה רק לאחר דיון מעמיק בפני ועדות הכנסת.
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל אדם טבע ודין': "במקום לפעול כמתחייב מבחינה סביבתית, משפטית ומוסרית ולהעביר את ההכרעה לדיון שקוף בכנסת, נתניהו בחר לעשות טוטו במספרי הייצוא, לראות איזה מספר עלה בגורל ולהמר על העתיד שלנו ושל הילדים שלנו. לא נעבור על כך לסדר היום והנושא יובא להכרעת בג"צ"
עוד מציינים הארגונים כי המלצות ועדת צמח שנויות במחלוקת ציבורית רחבה ואף ועדת הכלכלה של הכנסת מתחה ביקורת נוקבת על החישוב הכלכלי עליו מבוסס הדוח והתשתית העובדתית הרעועה.
"החקיקה הקיימת אשר מסדירה את כלל סוגיית החיפוש וההפקה של גז ונפט הינה חקיקה מיושנת משנות החמישים של המאה הקודמת, שאינה נותנת מענה לצרכי השעה ואינה מתאימה להיבטים העכשוויים של התחום ובהם יצוא המשאבים. כך גם טרם גובשה הרגולציה הפרטנית וההסדר הפיסקאלי הנוגע לתקבולים על רווחי הייצוא של משאבי הנפט והגז", נכתב בפניית הארגונים.
"ראוי כי נושא יצוא הגז יוסדר באמצעות חקיקה עדכנית ורלוונטית. חקיקה המסדירה את עצם ההחלטה האם לייצא את עתודות הגז, במידה וכן, מהי כמות הייצוא המותרת, מהם המנגנונים המסדירים את הייצוא ומהם התקבולים אשר יגיעו לציבור".