איכות השלטון לשר ארדן: מהו מעמדה של הועדה להסדרת הטלוויזיה?

איכות השלטון לשר ארדן: מהו מעמדה של הועדה להסדרת הטלוויזיה?

התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר התקשורת, מר גלעד ארדן, בעקבות הפרסומים כי מועצת הרשות השנייה מינתה ועדה להסדרת הטלוויזיה. התנועה מבקשת לקבל הבהרות לעניין מעמדה של הוועדה, תחומי עיסוקיה, סמכויותיה ודרכי פעולתה.

בפנייה מציינת התנועה כי מהפרסומים עולה, לכאורה, שההצעה למינוי הוועדה כלל לא נרשמה בסדר היום, חבריה לא עודכנו בדבר התוכנית, לא ניתנה אפשרות לחברים נוספים להציע את מועמדותם וכלל לא התקיים דיון מושכל ופתוח בסוגיה על כל היבטיה. התנועה מבקשת לדעת מהם הכללים שנקבעו למינוי הועדה, לדרכי פעולתה, ולמידת תחולתם של סייגים מסוימים הקבועים בחוק על חברי הוועדה אשר אינם חברי מועצה, האם אכן מונתה הועדה על פי הקבוע בחוק וכללים, והאם הופעלו הסייגים השונים כפי שמתבקש.

וועדת השרים לענייני חקיקה, מציינת התנועה, אישרה את הצעת שר התקשורת להקים רשות לשידורים מסחריים בטלוויזיה וברדיו, שנועדה ליצור גוף רגולטורי אחד שירכז את סמכויות ההסדרה המצויות היום בידי הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו שבמסגרתה תפעל מועצה ציבורית שתהיה עצמאית במילוי תפקידיה ותופקד על כלל ההסדרה של תחום השידורים משכך,מבקשת התנועה לברר מדוע, אפוא, יש מקום למנות וועדה נוספת אשר עניינה הסדרת הטלוויזיה?

במידה וקיים צורך אמיתי בוועדה, נכתב בפנייה, היה צריך לבחון היטב ולהקפיד למנוע ניגודי עניינים בבחירת חברי הועדה והעומד בראשה. הדברים אמורים בעיקר נוכח ההבנה כי אחד הנושאים בהם עוסקת הוועדה הינו בסוגיות של פרסום בטלוויזיה. זאת, שעה שחלק מהיושבים בה, ביניהם יו"ר הוועדה, הינם בעלי עניין מובהקים במדיה הכתובה, על כל המשתמע מכך, דבר היוצר חשש כבד לניגודי עניינים נוכח פוטנציאל ההשפעה של הכרעות בנושא על המדיות האחרות בהן הם מעורבים.

בסיום המכתב מבקשת התנועה להבין האם בעת הקמת הוועדה אכן הייתה התייחסות הולמת למכלול האינטרסים והמגזרים הרלוונטיים בתחום התקשורת, והאם הרכב הוועדה מבטא איזון ראוי ביניהם? זאת כאמור בשל החיוניות שבמניעת ניגוד העניינים העלולות להשפיע על שיקול דעתה של הוועדה.