בעקבות מסקנות ועדת ששינסקי שממשיכות את ההטבות לכי"ל: קריאה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לניהול משאבי הטבע
'אדם טבע ודין' והתנועה לאיכות השלטון: ועדת ששינסקי חטאה לתפקידה פעמים – גם לא ביצעה עבודה יסודית וגם המשיכה את מגמת הענקת המתנות לכי"ל. יש להקים ועדת חקירה שתבחן באופן מקיף את כלל ההיבטים של סוגיית ניהול משאבי הטבע
'אדם טבע ודין' והתנועה לאיכות השלטון קראו הבוקר (ב) לחברי הכנסת להצטרף ליוזמה של ח"כ דב חנין להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לניהול כולל של השימוש במשאבי הטבע וגביית תקבולים לציבור.
בארגונים הביעו אכזבה עמוקה מהמסקנות הסופיות של ועדת ששינסקי אשר העניקו הקלות מופלגות לכי"ל. מנכ"ל 'אדם טבע ודין', עו"ד עמית ברכה אמר: "ועדת ששינסקי חטאה לתפקידה פעמיים. בפעם הראשונה כאשר התמקדה אך ורק בהיבט הפיסקאלי של משאבי הטבע מבלי לבחון את המדיניות הכוללת של ניהול המשאבים ובפעם השנייה – כאשר גם בתחום הצר הזה שוב נכנעה ללחצים של כי"ל שאחראית לחלק גדול מהנזקים האדירים שנגרמו בשנים האחרונות לים המלח".
לדברי עו"ד נילי אבן-חן, מנהלת המחלקה הכלכלית בתנועה לאיכות השלטון: "לא ניתן להידרש להיבטים פרטניים של משאבי הטבע בישראל ללא מדיניות כוללת ומעמיקה לניהולם הכללי בפרט כאשר הציבור נדרש לשאת בעלויות הכלכליות של הנזקים הסביבתיים, החברתיים והבריאותיים ובעלויות נוספות הכרוכות בהפקת המשאבים".
בפנייה של הארגונים נכתב "ההתמקדות בהיבט הפיסקאלי בלבד חטאה ואף פגעה באינטרס הציבורי מכיוון שקבלת החלטות מושכלות, ענייניות ואפקטיביות בתחום הפיסקאלי יכולה להיעשות אך ורק מתוך הבנה שקביעת חלקי המדינה במשאבי הטבע נגזרת מהשאלה מי מנהל את משאבי הטבע וכיצד הם מנוהלים.
"ועדת חקירה פרלמנטרית תוכל לחקור ולהעמיק, בין היתר, בהיבטים שהועלו בדוח האמור ואשר לא באו לידי ביטוי במסקנות של ועדת ששינסקי 2 כגון: בחינה מקיפה של כלל ההיבטים של סוגיית ניהול משאבי הטבע בישראל, אי עדכון תמלוגי החצץ במחצבות הפטור והיעדר אמצעי בקרה של אמיתות הדיווחים של כמויות הפוספטים הנכרה והיעדר פיקוח על כמויות חומרי החציבה הנכרים ועוד ותיתן המלצות להסדרה מקיפה של ניהול משאבי הטבע