שופטי בג"צ – הסדר הטיעון עם הרב פינטו יידחה בשלושה שבועות לפחות
היום, יום ב, 20.10.14, התקיים דיון בעתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון
להורות על ביטול ההסכם עם הרב פינטו ולמצות את הדין עמו, או, לחלופין, למצות את החקירה כולה, כולל חקירת כול המעורבים בה קודם להקראת כתב האישום.
בהמשך לביקורת שהשמיעו שופטי בג"צ על אופי הסכם עד המדינה והתנהלות הפרקליטות, הוחלט על דחיית המשך הדיון בעתירה למועד שייקבע שלושה שבועות מהיום עד לקבלת תגובות הצדדים.
התנועה לאיכות השלטון עתרה בחודש ספטמבר בבקשה למתן צו על תנאי שיורה לפרקליט המדינה, לפרקליטות המדינה וליועמ"ש לחזור בהם מההסכם עם הרב יאשיהו פינטו ולמצות את הדין עמו על מעשיו, נוכח היות ההסכם עומד בסתירה להנחיות היועמ"ש ולתכליות הסכמי עד מדינה והסדרי טיעון, וכן נוכח הפגיעה הקשה באינטרס הציבורי, בשלטון החוק ובאמון הציבור ברשויות ונוכח המשגה, העיוות וחוסר הסבירות הקיצוני שבהסכם.
לחילופין, מתן צו על תנאי אשר יורה לפרקליטות, לפרקליט המדינה וליועמ"ש למצות את החקירה כולה, כולל חקירת כול המעורבים בה, קודם להקראת כתב האישום שגובש בין הצדדים במסגרת ההסכם וטרם הכרעת הדין בעניינו של הרב. לעמדת התנועה, מיצוי החקירה דרוש כדי להבטיח את כדאיות הסדר הטיעון ואת מהימנות גרסת הרב, בשלב שבו פרקליט המדינה עוד יכול להפעיל את סמכותו ולבטל את ההסכם אם ימצא כי הרב לא עמד בתנאיו.
בעתירת התנועה לאיכות השלטון נאמר: "מצטיירת תמונה, כאילו פרקליטות המדינה נחושה "לסגור" את פרשת ברכה, מבלי לוודא כי אכן קיימות די ראיות, כאלו העולות כדי סיכוי סביר להרשעת ניצב ארביב או כל חשוד אחר ….".
בתגובתה לעתירה הודתה המדינה כי הסכמתה שלא לחקור את ארביב קודם לחתימת ההסכם עם פינטו הינה בעייתית. עם זאת במשפט טענה פרקליטות המדינה שאין הצדקה לביטול הסדר הטיעון.
התנועה לאיכות השלטון מציינת בעתירה, כי לפי הנחיות היועמ"ש לא ייחתם הסכם עד מדינה עם העבריין העיקרי, אלא במקרים חריגים ואילו כאן, המוטיב החוזר בשתי הפרשות הוא טובות ההנאה שמוסר לכאורה הרב פינטו לבעלי תפקידים בכירים במשטרה. בנוסף, הסכם עד מדינה מיועד להיחתם עם אדם אחד, בעוד שבמקרה זה ההסכם נחתם גם עם גברת פינטו וכן עם כל מקורבי הרב, אשר לא מפורט מי הם. הגורם המשחית, הן בפרשת ברכה והן בפרשת ארביב, הנו הרב פינטו, מבלי להמעיט בחומרת המעשים המיוחסים לניצב ארביב ולכן אין לוותר על מיצוי הדין כנגד הרב פינטו.
התנועה אף הגישה בקשה להוספת צו על תנאי לביטול ההסכם עקב הפרתו בראיונות שנתנו על ידי מקורבי הרב פינטו. שלושה מפרקליטיו של פינטו אף ביקשו להתפטר מייצוגו, ככל הנראה בשל ההפרות הללו.
השופטים בדיון טענו שההסדר מול הרב פינטו נעשה בצורה כזו בה הוא מכתיב למשטרה כיצד לנהוג ואין זה מקובל. לדבריהם קרה מצב שבו "עבריין מכתיב את החקירה ותנאיה" ושהרב פינטו "מחזיק את המדינה בגרון".
בנוסף, החליטו השופטים על דחיית המשך הדיון בעתירה למועד שייקבע שלושה שבועות מהיום.