תיקון חוק מבקר המדינה עבר בכנסת ומעתה יוכל מבקר המדינה להעניק צווי הגנה לעובדים אשר חשפו התנהלות בלתי תקינה במקום עבודתם או סייעו לחשיפה זו ונפגעו
הצעת חוק מבקר המדינה, הרחבת המונח מעשה שחיתות שהגישה התנועה לאיכות השלטון יחד עם ח"כ מיקי רוזנטל, עברה בכנסת. על פי ההצעה, תורחב סמכותו של נציב תלונות הציבור כך שתכלול כל מעשה שאינו על פי דין, וכן פגיעה במנהל התקין, ועל ידי כך יתומרצו עובדים בשירות הציבורי לדווח על ליקויים במקום עבודתם, לסייע לחבריהם לדווח, ולא לעצום עיניים נוכח פגיעות חמורות בשירות הציבורי.
התיקון החדש לחוק ירחיב את סמכויותיו של נציב תלונות הציבור להעניק צווי הגנה לעובדים אשר חשפו התנהלות בלתי תקינה במקום עבודתם או סייעו לחשיפה זו ונפגעו עקב כך. הרחבה זו תעניק הגנה, רוח גבית ותמריץ חיובי לעובדים רבים הנחשפים להתנהלות בלתי תקינה ולקויה במקום עבודתם, המסרבים ליטול בה חלק, אשר חוששים לחשוף את שהיו עדים לו, ולהיוותר לבד אל מול מעסיק המתנכל להם. קבלת התיקון האמור ישרת את האינטרס הציבורי, ויביא להתנהלות תקינה ויעילה יותר של גופים ציבוריים , תוך שמירה על כספי ציבור ואף על חיי אדם.
עו"ד תומר נאור, מחלקת מדיניות וחקיקה: "הצעד הראשון בדרך הארוכה לשחרור ידיו של נציב תלונות הציבור, אשר היו כבולות עד כה תחת ההגדרה העמומה של מושג השחיתות בחוק התחיל. האינטרס הציבורי דורש כי הגנה מטעם משרד מבקר המדינה תוענק לכל מי שחשף התנהלות החורגת מן הדין ושאינה לפי כללי המנהל התקין במקום עבודתו- גם אם אין היא בהכרח נופלת להגדרת המושג שחיתות כפי שהוא נתפס כיום. כולנו תקווה כי תיקון החוק יתמרץ יותר עובדים לדווח על התנהלות שאינה תקינה במקום עבודתם, ובכך ימנעו בזבוזי כספים, שימוש לקוי במשאבים, ואף פגיעה בחיי אדם במקום עבודתם".