בעקבות פעילות התנועה: רשות מקרקעי ישראל מוסיפה יעדים לשנת 2015 העוסקים בבקרה ואכיפה

בעקבות פעילות התנועה: רשות מקרקעי ישראל מוסיפה יעדים לשנת 2015 העוסקים בבקרה ואכיפה

התנועה לאיכות השלטון פנתה ליועץ למנהל רשות מקרקעי ישראל, אריק זורגר וברכה על ההחלטה שהתקבלה בעקבות פניות התנועה לכלול בתכנית העבודה לשנת 2015 יעד המתייחס לחיזוק הבקרה והאכיפה על הסכמי פיתוח
התנועה לאיכות השלטון פנתה בחודש ספטמבר 2014 אל מנהל אשות מקרקכי ישראל, בנצי ליברמן והביעה חשש לפיו הרשות אינה מנהלת הליכי מעקב ופיקוח מספקים ביחס לקרקעות המוחזקים במסגרת הסכמי פיתוח ולא אוכפת את זכויותיה בקרקעות אלו, באופן שעשוי לפגוע באינטרס הציבורי.
התנועה מברכת על ההחלטה שהתקבלה בעקבות הפנייה, לכלול בתכנית העבודה לשנת 2015 יעד המתייחס לחיזוק הבקרה והאכיפה על הסכמי הפיתוח. כפי שניתן לראות מהנתונים הכמותיים, היעדר הבקרה והאכיפה הובילה למצב בו מעל 30,000 הסכמי פיתוח פגו או יפוגו משנת 2015 ואילך. מנתון זה עולה באופן חד-משמעי כי מדובר בבעיה שיש להידרש לה בהקדם.
להשקפת התנועה לאיכות השלטון ראוי שהנוהל שיקבע יסדיר בבירור כיצד מנהלת ומפקחת הרשות על חוזי הפיתוח השונים; מיהו הגוף או בעל התפקיד הספציפי אשר אמון על הבקרה והאכיפה; וכן מהם הקריטריונים המדויקים ומסגרת הזמנים להפעלתן של סנקציות שונות כלפי יזמים המפרים את הסכמי הפיתוח. מצב בו החוזים והנוהל קובעים הוראות, אשר נתפסות על ידי הרשות כבלתי ישימות ומשום כך – אינן ישימות, יוצר זלזול כללי בתניות החוזה וחוסר ודאות לגבי אכיפתו.
לעמדת התנועה, ראוי כי הנוהל יאפשר מידה מצומצמת של גמישות והתחשבות בנסיבות מוגדרות ומתוחמות וכך יחסום כל פתח למניפולציות בשימוש בקרקעות הנדונות, והכל בהתאם לאינטרס הציבורי – ובראשו נושא מצוקת הדיור בישראל והרצון לפתח קרקעות רבות ככל הניתן למגורים.
בנוסף, מתשובת רשות מקרקעי ישראל עולה כי הנהלת הרשות מקדמת שינוי של החלטת המועצה מס' 1326 בעניינה "ביטול עסקאות ומתן אורכות לביצוען", באופן שיתמרץ את בעלי הסכם הפיתוח להשלים את הבניה במקרקעין בפרק זמן קצוב ויאפשר את ביטול ההסכם עם יזם אשר אינו עומד בתנאי ההסכם. אך לא ברור מהם הקריטריונים המתגבשים בהחלטה החדשה. עניין זה מחדד את הצורך בשינוי ההחלטה זאת לצד קביעת נוהל מסודר כאמור לעיל, הקובע מנגנוני אכיפה וביקורת לקריטריונים הקבועים בהחלטה, ומעניק לה תוקף אופרטיבי. לחילופין, ראוי לשקול כי נוהל זה יתקבל במסגרת אותה החלטה שתחליף את החלטה 1326, ויספק לה מנגנון משלים.