התנועה לאיכות השלטון פנתה לשרי האוצר והתקשורת ולממונה על ההגבלים העסקיים: יש למנוע את מיזוג רשת וערוץ עשר
הודעה לתקשורת
14.06.18
התנועה לאיכות השלטון פנתה לשרי האוצר והתקשורת ולממונה על ההגבלים העסקיים: יש למנוע את מיזוג רשת וערוץ עשר
התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (ה') לשר האוצר כחלון, שר התקשורת קרא והממונה על ההגבלים העסקיים, בקריאה שלא לאפשר את מיזוג רשת וערוץ 10. "המיזוג, אם יאושר, מעלה חששות כבדים לפגיעה בתחרות ובצרכנים"
אתמול פורסם בכלי התקשורת כי בעלי המניות של "ערוץ עשר" ו"רשת" חתמו על מזכר הבנות לקראת מיזוג של שני הערוצים. מדובר במיזוג שאם יצא לפועל, יביא לצמצום של שוק הטלוויזיה המסחרית משלושה ערוצים לשני ערוצים בלבד – פחות משנה מאז יצא לפועל הפיצול של ערוץ 2 שמטרתו הייתה דווקא הפיכת השוק לתלת ערוצי.
מיזוג זה, אם יאושר, מעלה חששות כבדים לפגיעה בתחרות ובצרכנים. פתיחת השוק לתחרות, לאחר שנים בהם התקיים דואפול בשוק הטלוויזיה המסחרית, הביאה עמה בשורה לצרכנים בדמות גיוון, פלורליזם, והשקעה מחודשת בתכנים ובפורמטים, שנועדו למשוך את הצופים ולסייע לחברות המדיה להתמודד עם מבנה השוק החדש.
אישור המיזוג יחזיר את השוק אחורה, ויבטל בין רגע את כלל המאמצים הרגולטוריים שהושקעו בפתיחתו לתחרות ובהתמודדות עם מבנהו הריכוזי. חזרה למבנה דו-ערוצי תיפגע בראש ובראשונה בצרכנים, שיהנו מתוכן איכותי ומגוון פחות, ותביא, בחלוף חודשים ספורים, לחיסולה של רפורמה ממשלתית אשר יצאה אל הפועל כנגד לחצים פוליטיים וכלכליים כבדים.
מעבר לפגיעה האנושה בשוק הטלוויזיה המסחרית, למהלך המיזוג ישנן השלכות כלל משקיות, בעיקר בהגדלת כוחו של איש העסקים עידן עופר במשק הישראלי. מר עופר, שמחזיק ב-51% ממניותיה של "רשת", חולש באמצעות חברות שונות על ענפי משק רבים, והגדלת כוחו על ידי אישור המיזוג נראית בלתי סבירה בעליל ונוגדת באופן מובהק את מאמציה של הממשלה להילחם בריכוזיות במשק. בשל כך קוראת התנועה לשרים ולממונה על ההגבלים העסקיים – שלא לאשר את המיזוג.