התנועה לאיכות השלטון בעתירה לבג"ץ בבקשה למתן צו תנאי שלא לסגור את התיק הפלילי כנגד עו"ד נבות תל צור, צו על תנאי לחזור מהסדר הטיעון עמו וצו ביניים אשר ימנע את מימושו.
ו' בכסלו, תשע"ז 6.12.16
הודעה לתקשורת
התנועה לאיכות השלטון בעתירה לבג"ץ בבקשה למתן צו תנאי שלא לסגור את התיק הפלילי כנגד עו"ד נבות תל צור, צו על תנאי לחזור מהסדר הטיעון עמו וצו ביניים אשר ימנע את מימושו.
התנועה לאיכות השלטון עתרה היום לבג"ץ כנגד היועמ"ש, פרקליט המדינה ועו"ד נבות תל-צור בבקשה למתן צו על תנאי אשר יורה ליועמ"ש ופרקליט המדינה לחזור בהם מסגירת התיק הפלילי כנגד עו"ד תל צור ולמצות עמו את הדין ע"י הגשת כתב אישום נוכח ראיות לשיבוש מהלכי משפט והדחת עד.
בנוסף, מבקשת התנועה מבית המשפט מתן צו על תנאי אשר יורה ליועמ"ש ופרקליט המדינה לחזור בהם מהסדר הטיעון שנחתם עם עו"ד נבות תל-צור. בין אם ההסדר נכתב או בעל פה ובין במשתמע. לפי ההסדר בתמורה ו/או "במקביל" להודאתו בעבירה של התנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין, ייסגר התיק הפלילי בעניינו בגין חשדות לשיבוש הליכי משפט והדחת עד, ותחתיו תוגש קובלנה משמעתית לבית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין, וחלף זאת ימצו עימו את הדין הפלילי על ידי הגשת כתב אישום נוכח הראיות לשיבוש מהלכי משפט והדחת עד וכן יגישו קובלנה משמעתית.
כמו כן, התנועה מבקשת מבית המשפט מתן צו ביניים אשר יורה לפרקליט המדינה, היועמ"ש ועו"ד תל צור להימנע מלפעול למימוש ההסדר או ההחלטה ולחילופין להבהיר כי מיצוי הדין בהליך המשמעתי ייעשה במנותק מקבלת ההחלטות בהליך הפלילי, וזאת עד להכרעה בעתירה זו, והכל כדי למנוע העלאת טענות לסיכול קבלת סעד בעתירה.
לטענת התנועה, לא ייתכן שעורך דין מוכר ביותר, שחשדות כנגדו בעבירות של שיבוש מהלכי משפט והדחת עד – במסגרת אחת מהפרשות החמורות ביותר בשירות הציבורי בהיסטוריה של מדינת ישראל – מגובים בראיות ברורות, יחמוק מהדין הפלילי ויזכה להסדר טיעון מפליג בקלותו, אך ורק בשל מעמדו ומשלח ידו.
התנהלותו של עו"ד תל צור, ככל שעולה מהתשתית הראייתית, מהווה איום על שלטון החוק, אך דומה ששיתוף הפעולה של הפרקליטות עם המעשים כמוה כמכת מחץ נוספת, אחת יותר מדי, בעקרונות עליהם נשענה עשרות בשנים.
לא ניתן להשלים עם הסדר הטיעון המביש והתמוה הזה. בעבירות מעין אלה, עם תשתית ראייתית כה ברורה ועם עניין כה רב לציבור, לא ניתן לסגור תיק ולא ניתן להסתפק אך בהליך המשמעתי. את הדין הזה יש למצות עד תום. מקרה זה נמנה על אותם מקרים מיוחדים המצדיקים התערבות בהחלטותיהם של היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה.