איכות השלטון לרה"מ שר החוץ ומזכיר הממשלה: יש לשקול בשנית את ההצעה למינוי ניסים בן שטרית למשרת מנכ"ל משרד החוץ בעקבות חשיפת התנהגות לקויה בדוח מבקר המדינה
התנועה לאיכות השלטון פנתה לרה"מ שר החוץ ומזכיר הממשלה, בקריאה לשקול את המלצת ועדת המינויים למנות את בן שטרית למנכ"ל משרד החוץ. זאת נוכח דוח מבקר המדינה אשר חשף התנהגות לקויה בנושאים שהיו תחת תפקודו של בן שטרית שעה שכיהן כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל בכיר במשרד החוץ
לקראת הדיון בישיבת הממשלה, פנתה התנועה לאיכות השלטון לרוה"מ, שר החוץ ומזכיר הממשלה בכדי לברר מדוע לא ניתן המשקל הראוי לדוח מבקר המדינה וכיצד עדיין עומדת על הפרק מועמדותו של בן שטרית. בפנייה ציינה התנועה כי: "ישנו פגם חמור במינויו של מר בן שטרית לתפקיד הבכיר ורב החשיבות של מנכ"ל משרד החוץ, ועל כן יש לשקול בשנית את אישורו של המינוי ולפעול למינוי אדם, שלא נפלו פגמים כאלה בהתנהלותו."
עפ"י דוח מבקר המדינה העוסק בהיבטים בפעילות משרד החוץ כיהן מר בן שטרית בתפקידו כסמנכ"ל למינהל למעלה מ-12 שנים, ובמהלך שנים אלו כיהן כחבר בוועדות המינויים של משרד החוץ. בפנייה מדגישה התנועה כי: "מדובר במעשים המנוגדים בצורה מובהקת לטוהר המידות לנהלים ולמצופה מכל עובד ציבור, ובפרט ממי שמונחת בידו סמכות כה משמעותית ורבת השפעה. מר בן שטרית עשה שימוש לרעה בתפקידו, באופן הפוגע במשרד החוץ, במועמדים למינויים בו ובערכים עליהם נועד הליך המכרז להגן."
זאת ועוד, עולה מהדוח כי בינואר 2005, מינה שר החוץ דאז, סילבן שלום, את מר בן שטרית למשנה למנכ"ל. המינוי העניק לבן שטרית הטבות כספיות, ובהן קידום לדרגה הגבוהה ביותר בשירות המדינה ותוספת של 13% מהשכר המשולב. כפי שעולה מהדוח הדבר עורר תהיות, שכן ככלל התואר משנה למנכ"ל ניתן בעבר בעיקר לעובדים ששימשו בתפקידים מדיניים, בעוד מר בן שטרית לא כיהן עד אז בתפקיד מדיני.
כמו כן, טענות נוספות כנגד בן שטרית עולות בדוח המבקר בכל הנוגע לקורס הצוערים המהווה תנאי לקבלה לשירות המדיני. מבקר המדינה מעיר כי בתקופתו של בן שטרית כסמנכ"ל למינהל התקבלו עובדים רבים שלא דרך מסלול חשוב זה, אלא לאחר שהתחילו את תפקידם בתפקידים מנהליים זוטרים שאינם מכשירים אותם לעבודה המדינית הנדרשת.