התנועה לאיכות השלטון פנתה לפרקליט המדינה ולמבקר המדינה לבחון את התנהלות הפרקליטות לאורך הפרשה כולה ובכללה הכוונה לחתום על הסכם הטיעון אשר נתקף על ידי התנועה לאיכות השלטון בבג"ץ
היום, הרשיע בית המשפט המחוזי בתל אביב, בהרכב בראשותו של השופט ג'ורג' קרא, את הנשיא לשעבר קצב באישומים בעבירות של אונס, מעשה מגונה בכוח והטרדה מינית. התנועה מביעה את הערכתה והוקרתה לפועלם ולמאמציהם הגדולים של הפרקליטים אשר ייצגו את המדינה בפרשה, באשר אין ספק כי איכות עבודתם היוותה גורם מרכזי בהכרעה החשובה שהתקבלה. עם זאת, סבורה התנועה שאין לנוח על זרי הדפנה, ודווקא נוכח הרשעתו של קצב יש לפנות כעת, לאחר שהתקבלה ההחלטה, ולבחון את התנהלות הפרקליטות לאורך הטיפול בפרשה כולה. שכן, כזכור הפרקליטות כבר נכונה הייתה להגיע עם מר קצב להסכם טיעון מקל בהרבה מכתב האישום המקורי ולוותר על האישומים בעבירות האונס. הסכם טיעון זה נתקף על ידי התנועה למען איכות השלטון בישראל ואחרים בבג"ץ. במסגרת הדיון בבג"ץ זה, עמדה הפרקליטות בחירוף נפש להגנת הסכם הטיעון שגובש, ובכלל כך השקיעה מאמצים אדירים לערער את אמינות המתלוננות ואת מהימנותן. בסופו של דבר, דחה בג"ץ את העתירה בשל נימוקים של אי התערבות במתחם שיקול הדעת הנתון ליועץ המשפטי לממשלה, אולם כלל בדבריו ביקורת נוקבת על תוכן כתב האישום המתוקן ועל התנהלות הפרקליטות בפרשה.
כידוע, בסופו של דבר, בוטל הסכם הטיעון ביוזמתו של מר קצב, ובזכות כך שלטון החוק והציבור כולו יכולים לנשום היום לרווחה. השתלשלות העניינים והתנהלות הפרקליטות בפרשה מעלה נושאים בעלי חשיבות ציבורית ממדרגה ראשונה אותם יש לבחון ולבקר, מסקנה אליה הגיע גם פרקליט המדינה, כך לפי פרסומים בתקשורת . לאור כל זאת , קוראת התנועה לפתיחה בבדיקת התנהלות הפרקליטות בפרשת קצב, אשר מסקנותיה יסייעו להפקת הלקחים הדרושים לעבודת הפרקליטות.