התנועה לאיכות השלטון ליועץ המשפטי לממשלה: "אין כל הצדקה מוסרית לקצב להיות לנטל על הציבור שאינו חפץ בפעילותו בעת הזאת" וזאת לאור אישור היוהמ"ש להיענות לדרישת קצב ללשכה מפוארת ועוד.
עוד ציינה התנועה כי מעבר לאחריות ולכשל המוסרי הרובץ לפתחו של מר קצב לבזבוז זה של כספי ציבור, רובצת אחריות כבדה ביותר לפתחו של היועץ המשפטי לממשלה , כל עוד מתמהמהים ומתמשכים הליכי העמדתו לדין פלילי של מר קצב.
במכתבה מציינת התנועה כי פורסם בתקשורת כי על פי הנחיות היוהמ"ש , אוצר המדינה, תממן בקרוב, לשכה מפוארת ומרוהטת, רכב שרד יוקרתי, שני עוזרים או מזכירים, דמי אחזקה למעון פרטי ותשלום הוצאותיו השוטפות של מר משה קצב, לשעבר נשיא המדינה.
כל זאת דורש מר קצב ומקבל למרות, שיתכן שההטבות ישללו ממנו, במידה ויורשע בדין.
מצב הדברים בו כספי משלמי המיסים בישראל, מועברים לנשיא לשעבר לצורך בלתי ברור בעליל, בנסיבות העניין, במקום להיות מושקעים בצרכי הציבור הינו מקומם.
חזקת החפות עודנה עומדת למר קצב ואין אנו טענים, כי ניתן, משפטית, למנוע ממנו לבזבז את כספנו, כנבל ברשות התורה, אם זהו רצונו.
אם זאת, ראוי לבחון האם ניתן לנהל משא ומתן עם מר קצב על חלק מן ההטבות ולשכנעו, כי אין כל הצדקה מוסרית להיות לנטל על הציבור, שאינו חפץ בפעילותו בעת הזו.
בפרט נכונים הדברים, ככל שנוגע להוצאות, שמוצאות בד"כ כהשקעה לטווח ארוך, אך לא ניתן "להזדכות" עליהן, במידה ובסופו של פרשה, יסתבר, כי ההטבות אכן היו זמניות (כגון ריהוט המשרדים, קניית רכב חדש דווקא וכד').
התנועה מדגישה כי מעבר לאחריות ולכשל המוסרי הרובץ לפתחו של מר קצב לבזבוז זה של כספי ציבור, רובצת אחריות כבדה ביותר לפתחו של היוהמ"ש כל עוד מתמהמהים ומתמשכים הליכי העמדתו לדין פלילי של מר קצב.
לאור זאת מבקשת התנועה לזרז את הלכי הגשת כתב אישום כנגד מר קצב.